Från datorn till nätet.

Det är först efter att ha provat Prezi som Powerpoint och dess jämnåriga känns urgamla. En känsla av samma karaktär som infann sig efter att ha använt en Smartphone (iPhone/Android) någon timma för flera årsedan.

Med Prezi kan jag utgå från en helhet och därifrån zooma in, eller ner, på detaljerna som bygger helheten. Jag stannar i samma översiktsbild och beser delarna i den ordning jag bestämt som presentatör.

Med den naturlighet som är självklar 13 år efter 1900-talets slut kan jag dela min presentation med andra och jag kan ”köra” presentationen för åskådarna över nätet, i direktsändning, utan att behöva dela skrivbord eller session eller något annat i något konferensystem. En injudan via mail med en länk fungerar alldeles utmärkt. Enkelhet i sin prydo. Presentationerna har flyttat från datorn till nätet.

Som exempel väljer jag en presentation med namnet WordPress Introduction.  Naturligtvis finns det redan tillägg (plugins) till WordPress, som staxo.com är byggd med, för att visa Prezi-presentationer.

[prezi id=”http://prezi.com/deo_0dgu37x3/wordpress-introduction-2013/”]

Klicka på Start Prezi. Vill du att presentation ska spelas upp automatiskt klickar på pilen i nedre högra hörnet och väljer t.ex. 4 sekunders intervall.