Tidningen CIO presenterar i sitt senaste nummer en tio-i-topp på vad CIO'er i regel använder sin tid till.

Plats 1 och 2 handlar om att kommunicera med sitt företags medarbetare på alla nivåer. På 3:e plats finner vi strategisk planering, därefter följt av mer administrativa göromål på plats 4 till 9. På sista och 10:e plats och sålunda med minst tid till hamnar lära mer om teknik/fatta strategiska beslut om teknikval

Det finns en trend att tekniken inom informationsteknologin prioriteras ned, eftersom den anses ”färdig”. Och tekniken har blivit mer färdig nu än nånsin tidigare. Teknikutveckling är också mest expansiv på konsumentmarknaden.

Min rekommendation är därför att som CIO hålla koll på tekniken, framförallt på konsumentmarknaden, för det är nämligen konsumentmarknaden som företagets medarbetare konfronteras med, speciellt nu i juletid, som traditionellt sett är konsumentstark.